De auto goed inpakken is helaas niet voor iedereen weggelegd. Maar geen nood, met de volgende tips pakt u de auto veilig en slim in:

  • Prop uw auto niet te vol. U gebruikt meestal niet alles van wat u allemaal meeneemt. Zonde, want de auto verbruikt meer benzine.
  • Plaats zware dingen zoveel mogelijk onderop. Dat is veiliger.
  • Plaats zwaardere koffers en zware dingen zo dicht mogelijk bij de rugleuning van de achterbank.
  • Leg geen (zware) spullen op de hoedenplank.
  • Als de bagage boven de rugleuning van de achterbank uitkomt is een stevig bagagenet of -traliewerk wel zo veilig. Met een net of traliewerk voorkomt u onnodige schade of letsel.
  • Zorg voor de juiste bandenspanning, die moet worden verhoogd als de auto zwaar wordt beladen. Zo verbruikt de auto ook minder brandstof en heeft de auto een betere wegligging. Kom hiervoor eventueel bij ons langs.
  • Als u een dakkoffer nodig hebt, bepak deze dan zo licht mogelijk én zorg voor een juiste montage in het midden van het dak. Een dakkoffer heeft grote invloed op het weggedrag van de auto. Volg de montagevoorschriften of kom bij ons langs voor het juiste advies.

Maximum gewicht van de auto
Elke auto heeft een toegestaan maximum gewicht dat niet overschreden mag worden. Dit toegestane maximum gewicht staat vermeld op het kentekenbewijs, maar kunt u ook vinden op internet door het voertuigregister te raadplegen. Vergeet niet het gewicht van de inzittenden mee te tellen en van de eventuele dakkoffer plus inhoud.

Risico’s van overbelading
Overbelading van de auto kan veel gevaren met zich meebrengen. De ADAC, de Duitse ANWB, heeft uitgebreide tests gedaan met een auto die 80 kilo teveel gewicht had en de resultaten zijn zorgwekkend. Bij de uitwijkproef reageerde de auto zeer heftig. De rijeigenschappen van de auto raken bij overbelading dusdanig verstoord dat het een stuk moeilijker is de auto in noodsituaties onder controle te houden.