Zuinig rijden

//Zuinig rijden
Zuinig rijden2018-09-10T11:42:52+00:00

Zuinig rijden

Zuinig rijden is beter voor het milieu; het zorgt voor minder brandstofverbruik en daardoor minder co2-uitstoot. Bovendien is het ook beter voor uw portemonnee: door zuiniger te rijden heeft de auto een lager brandstofverbruik en heeft u minder kosten aan brandstof voor uw auto.

Het is ook mogelijk om brandstof te besparen door uw auto een onderhoudsbeurt te geven. Uw auto gaat hierdoor niet alleen langer mee, maar hierdoor kan het brandstofverbruik ook worden teruggedrongen. Denk bijvoorbeeld aan remmen die vastzitten of zachte banden. Deze beïnvloeden de rolweerstand waardoor de motor harder moet werken en dat kost meer brandstof. Ook vervuilde filters of sensoren kunnen ervoor zorgen dat de auto meer brandstof gaat verbruiken.

Tips voor zuinig rijden

  • Tip 1: Schakel zo vroeg mogelijk over naar een hogere versnelling tijdens het rijden. En rijd zoveel mogelijk met een constante snelheid.

  • Tip 2: Rijd liever 100 dan 130 km/u. Hoe harder u rijdt, hoe meer brandstof u verbruikt.

  • Tip 3: Is het koud buiten? Als u de auto snel op wilt warmen is de motor stationair laten draaien voor vertrek zinloos. Bovendien is het erg slecht voor de motor en voor het milieu.

  • Tip 4: Pomp de banden van uw auto elke 2 maanden op. Met banden op de juiste spanning verbruikt de auto minder brandstof. Lukt het niet om zelf uw banden op te pompen? Kom gerust langs bij Autoservice Sint Pancras!

  • Tip 5: Anticipeer op het overige verkeer door zo ver mogelijk vooruit te kijken. Ziet u dat u snelheid moet minderen of moet stoppen voor een stoplicht, laat dan op tijd het gas los.

  • Tip 6: Zet de motor af bij korte stops, zoals voor de spoorwegovergang of wanneer u in een lange rij staat voor het stoplicht.

Uw privacy instellingen

Pas uw privacy instellingen aan of bekijk onze privacyverklaring.

Privacyverklaring. | Sluiten.
Instellingen
error: Beschermde content.